Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee kunt u lay-outvensterobjecten bijsnijden en de vensterrand aanpassen.

Oproepmethoden

VPCLIP Knop


ac.mouse Lint: tabblad View > paneel View > ports > Clip
Snelmenu: Selecteer het venster dat u wilt bijsnijden, klik met de rechtermuisknop in het tekengebied en kies de opdracht Viewport Clip.

U kunt een bestaand object selecteren om als nieuwe omtrek toe te wijzen, of de punten van een nieuwe omtrek opgeven. De oude omtrek wordt niet door de nieuwe bijgesneden, maar opnieuw gedefinieerd.
TipGebruik de generieke opdracht CLIP om beelden, externe verwijzingen, vensters en underlays bij te snijden.

De volgende prompts worden weergegeven.

Clipping Object
Hier kunt u een object opgeven dat u wilt gebruiken als een bijsnijdkader. Voorbeelden van objecten die u kunt gebruiken als bijsnijdkaders zijn gesloten poly­lijnen, cirkels, ellipsen, gesloten splines en 2D-entiteiten.

Polygonal
Hiermee kunt u een bijsnijdkader tekenen. U kunt lijn- of boogsegmenten tekenen door punten op te geven. De volgende prompt verschijnt:

De beschrijvingen van de opties Next Point, Arc, Close, Length en Undo zijn hetzelfde als de beschrijvingen van de overeenkomstige opties voor de opdracht PLINE.

Delete

Hiermee verwijdert u het bijsnijdkader van een geselecteerd venster. Deze optie is alleen beschikbaar als het geselecteerde venster al is bijgesneden. Als u een venster bijsnijdt dat eerder is bijgesneden, wordt het originele bijsnijdkader verwijderd en wordt het nieuwe bijsnijdkader toegepast.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding