Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee definieert u de standaardinstellingen voor tekenaanzichten.

Oproepmethoden

icon db launcher Knop

Lint: tabblad Annotate > paneel Drawing Views > Dialog Box Launcher

Het dialoogvenster Drafting Standards wordt weergegeven. De waarden die u opgeeft, worden alleen gebruikt wanneer u nieuwe basisaanzichten maakt. Deze hebben geen invloed op tekeningaanzichten die al aanwezig zijn in de lay-out.

Dialoogvenster Drafting Standards

Hier kunt de standaardinstellingen voor nieuwe tekeningaanzichten definiƫren.

De waarden die u opgeeft, worden alleen gebruikt wanneer u nieuwe basisaanzichten maakt. Deze hebben geen invloed op tekeningaanzichten die al aanwezig zijn in de lay-out.

Lijst met opties:

Projection Type
Hiermee stelt u de projectiehoek in voor tekeningaanzichten.
Met de projectiehoek definieert u waar geprojecteerde aanzichten worden geplaatst. Als bijvoorbeeld het actieve projectietype het Europese projectietype (first angle) is, worden bovenaanzichten onder het bovenliggende aanzicht geplaatst. Als het Amerikaanse projectietype (third angle) wordt gebruikt, worden bovenaanzichten boven het bovenliggende aanzicht geplaatst.

projection angle

Shading/Preview
Shaded view quality
Hiermee stelt u de standaardresolutie in voor ingekleurde voorbeelden.
Opmerking: Een resolutie van meer dan 150 dpi is mogelijk niet haalbaar voor grote modellen. Als u een instelling voor een hoge resolutie gebruikt, wordt bij het maken van een aanzicht de resolutie automatisch aangepast voor grote modellen.

Preview type
Hiermee geeft u op of de tijdelijke grafische voorstelling die tijdens het maken van een aanzicht wordt weergegeven, een ingekleurd voorbeeld of een begrenzingsvak is. Het genereren van ingekleurde voorbeelden kost tijd waardoor het gebruik van ingekleurde voorbeelden mogelijk niet wenselijk is voor grote modellen.

Thread Style
Hiermee stelt u het uiterlijk in van schroefdraadranden in de tekening voor cirkelvormige aanzichtprojecties van schroefdraden.
iso ansi threads

Opmerking: Deze instelling is alleen van toepassing op tekeningaanzichten die zijn gebaseerd op Inventor-modellen.
SketchUp Pro - Stunt aanbieding