Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

U kunt verschillende soorten tekst maken en aanpassen, inclusief tekst met verwijslijnen. De meeste instellingen voor tekst kunt u opgeven door tekststijlen te definiƫren.

Onderwerpen in deze sectie

Notities en labels (overzicht)
U kunt op verschillende manieren tekst maken. Voor korte, eenvoudige vermeldingen kunt u regeltekst gebruiken. Voor langere vermeldingen met interne opmaak kunt u alineatekst (mtext) gebruiken.

Tekst maken
U kunt op verschillende manieren tekst maken, afhankelijk van uw behoeften.

Verwijslijnen maken
U kunt in een verwijslijnobject inhoud maken, wijzigen en toevoegen.

Velden in tekst gebruiken
Een veld is tekst die bijgewerkt kan worden, en ingesteld is om gegevens weer te geven die tijdens de levenscyclus van de tekening kunnen veranderen. Wanneer het veld wordt bijgewerkt, wordt de laatste waarde van het veld weergegeven.

Werken met tekststijlen
Als u tekst in de tekening invoert, bepaalt de actieve tekststijl het lettertype, de tekengrootte, de hoek, de richting en andere kenmerken van de tekst.

Tekst wijzigen
U kunt tekstinhoud, opmaak en kenmerken zoals grootte en uitvulling wijzigen.

Spelling controleren
U kunt de spelling controleren van alle tekst terwijl die in de tekening wordt ingevoerd. U kunt ook het specifieke taalwoordenboek opgeven dat gebruikt moet worden, en meerdere woordenboeken aanpassen en beheren.

Een andere teksteditor gebruiken
De standaardteksteditor is de contextafhankelijke linttab MTEXT (als het lint actief is) of de In-Place Text Editor (als het lint niet actief is), maar u kunt ook een andere editor gebruiken die bestanden in ASCII-indeling opslaat.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding