Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Papierkader is een layout-omgeving voor tekenbladen. Hier kunt u de grootte van uw tekenblad opgeven, een titelblok toevoegen, meerdere aanzichten van uw model weergeven, en bematingen en notities voor uw tekening maken.

Onderwerpen in deze sectie

Quick Start voor lay-outs
Er zijn twee verschillende werkomgevingen of 'ruimten' waarin u objecten in een tekening kunt maken, die via de tabs Model en Layout beschikbaar zijn.

Het lay-outproces begrijpen
Wanneer u een lay-outtabblad gebruikt om uw tekening voor te bereiden op het plotten, volgt u een reeks stappen in een proces.

Werken met het werkvlak en papierkader
Het schakelen tussen werkvlak en papierkader biedt verschillende voordelen bij het uitvoeren van bepaalde taken. Gebruik het werkvlak voor het maken en bewerken van uw model. Gebruik het papierkader voor het samenstellen van uw tekenblad en het opgeven van aanzichten.

Lay-outvensters maken en wijzigen

U kunt een afzonderlijk lay-outvenster maken dat in de hele lay-out past. U kunt ook meerdere vensters in de lay-out maken. Hebt u de vensters eenmaal gemaakt, dan kunt u de grootte en eigenschappen ervan wijzigen. U kunt bovendien de schaal van de vensters wijzigen of ze indien nodig verplaatsen.

Aanzichten in lay-outvensters regelen

Wanneer u een lay-out maakt, kunt u lay-outvensters toevoegen die als openingen naar het werkvlak dienen. In elk lay-outvenster kunt u het weergegeven aanzicht regelen.

Lay-outs en lay-outinstellingen opnieuw gebruiken
Bij het maken van een lay-out kunt u de informatie van een bestaande sjabloon toepassen.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding