Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee wordt de afstand tussen lineaire bematingen of hoekbematingen aangepast.

Oproepmethoden

DIMSPACE Knop
ac.mouse Lint: tabblad Annotate > paneel Dimensions > Adjust Space
ac.mouse Menu: Dimension > Adjust Space
ac.mouse Werkbalk: Dimension

De afstand tussen parallelle bematingslijnen wordt gelijk gemaakt. U kunt ook de bematingslijnen van een reeks lineaire of hoekbematingen uitlijnen door een afstandswaarde van 0 in te voeren.Spatiƫring wordt alleen toegepast op parallelle lineaire bematingen of op hoekbematingen die een gemeenschappelijk hoekpunt delen.

Lijst met prompts

De volgende prompts worden weergegeven.

Select base dimension: selecteer een parallelle lineaire of hoekbemating

Select dimensions to space: selecteer de parallelle lineaire of hoekbemating die u gelijkmatig wilt verdelen vanaf de basisbemating en druk op Enter

Enter value or [ Auto] : geef een tussenruimte op of druk op Enter

Enter Spacing Value
Hiermee past u een afstandswaarde toe op de geselecteerde bematingen vanaf de basisbemating. De waarde 0.5000 resulteert bijvoorbeeld in een afstand van 0.5000 tussen alle geselecteerde bematingen.

U kunt de afstandswaarde 0 (nul) gebruiken om de bematingslijnen van geselecteerde lineaire en hoekbematingen van eind tot eind uit te lijnen.

Auto
Hiermee wordt de afstand automatisch berekend op basis van de teksthoogte die in de bematingsstijl van de geselecteerde basisbemating is opgegeven. De resulterende tussenruimte is tweemaal de hoogte van de bematingstekst.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding