Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee worden bematingen met coördinaten gemaakt.

Oproepmethoden

DIMORDINATEKnop
ac.mouse Lint: tabblad Annotate > paneel Dimensions > Ordinate
ac.mouse Menu: Dimension > Ordinate
ac.mouse Werkbalk: Dimension

Bematingen met coördinaten meten de horizontale of verticale afstand vanuit een oorsprongspunt dat nulpunt of referentiepunt wordt genoemd, tot een element, zoals een opening in een onderdeel. Deze bematingen voorkomen een escalatie van fouten doordat ze nauwkeurige verplaatsingen van de elementen vanuit het nulpunt garanderen.Lijst met prompts

De volgende prompts worden weergegeven.

Specify feature location: Geef een punt op of gebruik de magneetmodus om een object te selecteren

Specify leader endpoint or [Xdatum/Ydatum/Mtekst/Tekst/Angle]: geef een punt op of voer een optie in

Leader Endpoint Specification
Hierbij wordt aan de hand van het verschil tussen de objectlocatie en het eindpunt van de verwijslijn bepaald of het om een bemating met een X of een Y-coördinaat gaat. Als het verschil in de Y-coördinaat groter is, wordt bij de bemating de X-coördinaat gemeten. Als dat niet het geval is, wordt de Y-coördinaat gemeten.

Xdatum
Hiermee meet u de X-coördinaat en bepaalt u de richting van de verwijslijn en bematingstekst. De prompt Leader Endpoint wordt weergegeven, waarin u het eindpunt kunt specificeren.Ydatum
Hiermee meet u de Y-coördinaat en bepaalt u de richting van de verwijslijn en bematingstekst. De prompts Leader Endpoint worden weergegeven, waarin u het eindpunt kunt specificeren.Mtekst
Hiermee geeft u de In-Place Text Editor weer, waarin u de bematingstekst kunt bewerken. Gebruik stuurcodes en Unicode-tekenreeksen als u speciale tekens of symbolen wilt invoeren. Zie Stuurcodes en speciale tekens.

Als het gebruik van alternatieve eenheden niet is ingeschakeld in de bematingsstijl, kunt u deze weergeven door rechte haken ([ ]) te typen. Zie Bestaande objecten wijzigen in de Gebruikershandleiding voor meer informatie over het opmaken van bematingstekst.

De actieve bematingsstijl bepaalt de weergave van de gegenereerde bematingen.

Tekst

Hiermee past u de bematingstekst in de opdrachtprompt aan. De gegenereerde bemating wordt weergegeven tussen punthaken.

Gebruik, als u de gegenereerde bemating wilt opnemen, punthaken () om de gegenereerde bemating weer te geven. Als het gebruik van alternatieve eenheden niet is ingeschakeld in de bematingsstijl, kunt u deze weergeven door rechte haken ([ ]) te typen.

De eigenschappen van bematingstekst kunt u instellen in het tabblad Text van de dialoogvensters New, Modify en Override Dimension Style.

Angle

Hiermee wijzigt u de hoek waaronder de bematingstekst wordt weergegeven.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding