Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee worden bematings- en extensielijnen onderbroken of hersteld op het punt waar ze andere objecten kruisen.

Oproepmethoden

DIMBREAK Knop
Lint:  tabblad Annotate > paneel Dimensions > Break
Menu: Dimension > Dimension Break
Werkbalk: Dimension

Bematingsscheidingen kunnen onder andere worden toegevoegd aan lineaire bematingen, hoekbematingen, en bematingen met coördinaten.

Lijst met prompts

De volgende prompts worden weergegeven.

Select a dimension to add/remove break or [ Multiple]: selecteer een bemating, of typ m en druk op Enter

Nadat u een bemating hebt geselecteerd, wordt de volgende prompt weergegeven:

Select object to break dimension or [ Auto/ Manual/ Remove] : selecteer een object dat de bemating of extensielijnen van de geselecteerde bemating snijdt, voer een optie in of druk op Enter

Nadat u het object voor het onderbreken van de bemating hebt geselecteerd, wordt de volgende prompt weergegeven:

Select object to break dimension: selecteer een object dat door de bemating loopt of druk op Enter om de opdracht te beëindigen
OpmerkingMet behulp van de optie Manual kunnen bematingsscheidingen worden toegevoegd aan bematingen voor objecten die de maat- of extensielijn niet snijden.

Multiple
Hiermee geeft u meerdere bematingen op waarvoor u onderbrekingen wilt toevoegen of verwijderen.

Auto
Hiermee zorgt u dat automatisch bematingsscheidingen worden geplaatst op alle snijpunten van de objecten die de geselecteerde bemating snijden. Bematingsscheidingen die met deze optie worden gemaakt, worden automatisch bijgewerkt wanneer de bemating of een snijdend object wordt gewijzigd.

Wanneer een nieuw object over een bemating met bematingsscheidingen heen wordt getekend, worden niet automatisch nieuwe bematingsscheidingen toegepast op de snijpunten met het bematingsobject. Als u de nieuwe bematingsscheidingen wilt toevoegen, moet u de opdracht opnieuw uitvoeren.

Remove
Hiermee verwijdert u alle bematingsscheidingen uit de geselecteerde bematingen.

Manual
Hiermee plaatst u handmatig een bematingsscheiding. U geeft twee punten op de bemating of extensielijnen op voor de locatie van de onderscheiding. Bematingsscheidingen die met deze optie worden gemaakt, worden niet bijgewerkt wanneer de bemating of snijdende objecten worden gewijzigd. Met deze optie kunt u slechts één handmatige bematingsscheiding tegelijk plaatsen.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding