Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Handleiding

HP Workstations

HP Workstation demonstratie dagen

In dit dialoogvenster kunt u repeterende selectiegroepen van grafische objecten en databaserecords maken.Oproepmethoden
Menu: dbConnect Links Link Select
Snelmenu: Klik in de dbConnect Manager met de rechtermuisknop op een koppelingsjabloon en kies Link Select.

Het dialoogvenster Link Select, dat ASE Select heette in vorige releases, is een geavanceerde versie van de Query Editor. U start een bewerking in het dialoogvenster Link Select door een initiƫle query of selectiegroep met grafische objecten (groep A) te maken, waarop vervolgens een tweede query of selectiegroep (groep B) kan worden toegepast. De resultaten van deze bewerking kunnen hierna als nieuwe selectiegroep (groep A) worden gebruikt, waarop u vervolgens weer andere query's of selectiegroepen kunt toepassen om de actieve query nog verder te verfijnen.

U kunt alleen met het dialoogvenster Link Select werken als u een tekening hebt geopend waarvoor reeds een aantal koppelingen is gemaakt. U kunt dit venster op een van de volgende manieren openen:

Het dialoogvenster Link Select bestaat uit de tabbladen Quick Query, Range Query en Query Builder uit de Query Editor, plus de volgende opties.

Lijst met opties

De volgende opties worden weergegeven:

Do
Met deze optie kunt u een Link Select-operator op de actieve query of selectiegroep toepassen. De volgende operatoren zijn beschikbaar: Select, Union, Intersect, Subtract A-B, Subtract A-B.

Select
Hiermee kunt u een basisquery of -selectieset maken. Deze selectieset kunt u verfijnen via volgende Link Select-bewerkingen.Union
Hiermee voegt u de resultaten van de nieuwe query of selectiegroep toe aan de actieve selectiegroep. Met deze bewerking worden alle records of objecten opgehaald die deel uitmaken van set A of set B.Intersect
Deze operator heeft als resultaat de doorsnede van de bestaande actieve selectie en de resultaten van de nieuwe query of tekeningselectie. Met deze bewerking worden alle records of objecten opgehaald die deel uitmaken van set A en set B.Subtract A-B

Hiermee kunt u de resultaten van de nieuwe query of tekeningselectie aftrekken van de bestaande actieve selectie.Subtract B-A
Hiermee kunt u de bestaande actieve selectie aftrekken van de resultaten van de nieuwe query of tekeningselectie.Using
Hier ziet u de beschikbare labelsjablonen die u op de actieve selectiegroep kunt toepassen.

Use Query:
Als u deze optie inschakelt, wordt een van de beschikbare tabbladen in de Query Editor gebruikt voor het maken van een query die een selectiegroep oplevert voor de Link Select-bewerking.

Select in Drawing:
Als u deze optie inschakelt, wordt het dialoogvenster Link Select gesloten wanneer u de knop Select selecteert, zodat u een selectiegroep met grafische objecten kunt maken voor de Link Select-bewerking.

Execute/Select
Als u op deze knop klikt, wordt de actieve Link Select-query uitgevoerd of wordt het dialoogvenster Link Select tijdelijk gesloten, zodat u grafische objecten kunt selecteren in de tekening. Als u de optie Use Query hebt ingeschakeld, heeft deze knop het opschrift Execute. Als u de optie Select in Drawing hebt ingeschakeld, heeft deze knop het opschrift Select. Nadat u op de knop Execute of Select hebt geklikt, kunt u volgende query's toepassen of aanvullende grafische objecten selecteren om uw selectiegroep verder te verfijnen.

Venn Diagram
Hier ziet u een diagram van de bewerking die is geselecteerd bij de optie Do.

Reset
Als u op deze knop klikt, worden alle instellingen in het dialoogvenster Link Select verwijderd en worden alle voorgaande acties geannuleerd, zodat u een nieuwe Link Select-bewerking kunt starten.

Cancel
Hiermee sluit u het dialoogvenster en annuleert u alle acties.

Finish
Hiermee voltooit u de Link Select-bewerking en sluit u het dialoogvenster. Als u op deze knop klikt, is het resultaat een selectiegroep met grafische objecten, een subgroep met records in het venster Data View, of beide. Dit is afhankelijk van de parameters die u hebt opgegeven in de Link Select-bewerking.

Statusbalk
Hier wordt de actuele statusinformatie weergegeven, op basis van de actieve Link Select-bewerking.s De actieve tekening en tabel worden vermeld, evenals het aantal gekoppelde objecten en records dat voldoet aan de parameters die in het dialoogvenster Link Select zijn opgegeven.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding