Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Wat houdt het Autodesk Desktop Subscription in?
Via Autodesk Desktop Subscription kunt u (tijdelijk) een Autodesk licentie huren. U schaft de software niet aan, maar huurt deze op kwartaal of jaarbasis. U huurt de software op naam van een geregistreerde eindgebruiker, en mag deze op meerdere locaties gebruiken*. De huur licentie is geldig tot het verlopen van de contract datum, en wordt als stand-alone licentie op de lokale PC geïnstalleerd.

Voor wie is Autodesk Desktop Subscription geschikt?
Het Autodesk Desktop Subscription is een nieuwe mogelijkheid voor bedrijven en instellingen om kosten effectief een tijdelijke licentie aan te schaffen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Autodesk software voor de duur van een project te huren. U kunt zo eenvoudig pieken opvangen zonder dat u direct een nieuwe licentie hoeft aan te schaffen. Ook biedt het nieuwe mogelijkheden voor het MKB en ZZP-ers, zij hoeven de software niet meer volledig voor te financieren en kunnen de software huren op het moment dat zij een opdracht binnenhalen.

Huur licentie versus een perpetual licentie?
Een commerciële perpetual software licentie schaft u éénmalig aan waarmee u het recht heeft deze te blijven gebruiken zo lang u wilt. U mag de versie gebruiken die in eerste instantie heeft aangeschaft, of de laatste versie die u hebt verkregen via een upgrade of via Subscription. Een huur licentie geeft u het recht om de software gedurende een bepaalde periode te gebruiken. Als de huur periode is beëindigd, mag u de software niet meer gebruiken.

Veel gestelde vragen:

Wat zij de huurtermijnen?
Het is mogelijk om een licentie voor één, drie maanden of een jaar te huren. De termijn van de huur gaat in op het moment dat u de bevestiging van Autodesk ontvangt.

Maand licentie:
Een maand licentie is geldig voor één kalendermaand. Voorbeeld: als uw contract op 16 september ingaat dan is de einddatum 15 oktober. Een maand licentie wordt automatisch verlengd totdat u het contract opzegt.

Per kwartaal:
Uw licentie is geldig voor drie kalendermaanden. U heeft de keuze of u uw huur termijn wilt verlengen. Het contract zal niet automatisch worden verlengd.

Per jaar:
Uw licentie is geldig voor 1 kalenderjaar. Een licentie die heeft aangeschaft via de Autodesk Store zal automatisch verlengd worden. Heeft u de licentie via een Reseller aangeschaft dan heeft u deze keuze of u uw contract wilt verlengen.

Kan ik een huur licentie upgraden naar een perpetual licentie?
U huurt de software voor een bepaalde periode waarin u deze mag gebruiken. Het is niet mogelijk om en huur licentie tijdens of na de huur termijn te upgraden naar een perpetual licentie.

Is het mogelijk om meerdere werknemers toegang tot de software te verlenen?
Een huur licentie wordt op bedrijfsnaam én op naam van een werknemer geregistreerd. Het is niet mogelijk meerdere werknemers op één huur licentie te registreren. Ook is het niet mogelijk om de naam van de werknemer tijdens de duur van een contractperiode te wijzigen.

Is een huur licentie als netwerkversie of Citrix beschikbaar?
De huur licenties worden alleen als Stand-alone versie aangeboden. De software wordt lokaal op een systeem geïnstalleerd.

Kan een huur licentie op meerdere locaties worden gebruikt?
Een huur licentie kan op meerde locaties worden geïnstalleerd en gebruikt door de werknemer op wiens naam de huur licentie is geregistreerd*. Het is niet toegestaan om de huur licentie door een iemand anders te laten gebruiken.

Waar kan ik technische ondersteuning krijgen?
Een huurcontract geeft recht op dezelfde technische ondersteuning als een perpetual licentie met actief Subscription contract.

Is het huren van Autodesk software voordeliger dan het aanschaffen van een perpetual licentie?
Als u een Autodesk licentie huurt is initiële investering is lager. U hoeft de software niet aan te schaffen en heeft alleen kosten op het moment dat u gebruik maakt van de software. Gebruikt u de software regelmatig en voor een langere tijd, dan is goedkoper om een licentie aan te schaffen.

Is er een Subscription voor huur licenties?
Nee, er is geen Autodesk Subscription beschikbaar voor het Autodesk Desktop Subscription. U heeft echter wel vergelijkbare voordelen als een Subscription houder, inclusief de updates en cloud diensten.

Wat gebeurt er met mijn cloud storage na het verlopen van het huur contract ?
Op het moment dat uw huur contract actief is heeft u 25GB schijfruimte beschikbaar op Autodesk360. U kunt tot 30 dagen na het verstrijken van de einddatum gebruik maken van de extra schijfruimte. Na deze 30 dagen wordt uw AutoCAD360 account naar een gratis account omgezet. Dit houdt in dat u 5GB schijfruimte heeft.

Wat is een geregistreerde eindgebruiker?
Autodesk heeft een op identiteit (Autodesk named user) gebaseerd systeem ontwikkeld, waarbij de relatie tussen een Autodesk ID en het gebruik van middelen is gekoppeld. Het Autodesk Desktop Subscription is één-op-één gekoppeld aan het gebruik van de software. Het is de eindgebruiker (Autodesk named User) niet toegestaan om zijn Autodesk ID met derden te delen.

Staat mijn software in de “cloud” of op mijn desktop?
Om de huur licentie te kunnen gebruiken dient u de software lokaal op uw systeem te installeren. De software wordt niet als cloud dienst gehost.

Waar worden mijn bestanden opgeslagen?
Alle tekeningen en bestanden die u maakt kunt u op elke gewenste locatie opslaan. U blijft ten alle tijden eigenaar van de bestanden, ook na het beëindigen van het huur contract.

Zijn er verschillen in bestandsformaat?
Nee, de bestand formaat is identiek en 100% uitwisselbaar met perpetual licenties.

Ik heb een Autodesk Desktop Subscription aangeschaft, hoe nu verder?
Op het moment dat Autodesk uw Rental Plan activeert ontvangt de geregistreerde eindgebruiker een link naar het Autodesk account. U kunt inloggen op uw account met uw Autodesk ID (gebruikersnaam en wachtwoord). Had u nog geen Autodesk ID dan maakt Autodesk een tijdelijk account aan.

Ik heb een applicatie die alleen werkt op een oudere versie, mag ik een previous version gebruiken?
U heeft geen toegang tot een oudere versie van de software. Het is niet toegestaan om een oudere versie te gebruiken.

Kan een bedrijf met perpetual licenties gebruik maken van het Autodesk Desktop Subscription?
Ja, het Autodesk Renal Plan is een extra mogelijkheid voor bedrijven om flexibel met (tijdelijke) licenties te gebruiken. De huur licenties kunnen echter aan het bestaande Subscription contract worden toegevoegd. De huurlicenties dienen in een aparte order te worden besteld.

Hoe kan ik de software installeren en activeren?
Klik nadat u bent ingelogd op uw Autodesk account op de tab “Account” en navigeer naar de pagina Products & Services”. Hier vindt u een overzicht van producten en diensten die op uw naam staan. U kunt de software direct vanuit deze pagina installeren via de knop “Install Now”. Als u via “Install Now” uw product installeert hoeft u geen serienummer en product key in te geven. Het systeem zal deze automatisch toevoegen. U kunt uw serienummer en product key opzoeken door op de knop “access now” te klikken.

Kan ik mijn huurcontract tijdelijk stopzetten?
U kunt huurcontract niet tijdelijk stop zetten. Het is wel mogelijk om een contract niet te verlengen waarmee het contract op de einddatum zal verlopen. Als u op een later tijdstip weer de software wilt gaan gebruiken sluit u eenvoudig een nieuw huurcontract af.

Voorbeeld:
Uw maandcontract start op 16 september en loopt tot 15 oktober. U zegt op 11 oktober het contract stop. U kunt de software dan tot 15 oktober gebruiken. Op 15 december krijgt u een opdracht waarin staat dat u gebruik moet maken van Revit software. U sluit op dat moment eenvoudig een nieuw huurcontract af voor de duur van het project.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding