Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

Hiermee past u de instellingen voor vervaging, contrast en monochroom van de geselecteerde afbeelding of underlay aan (DWF, DWFx, PDF of DGN).

Oproepmethoden

ADJUSTKnop


ac.mouseLint: tabblad Insert paneel Reference Adjust Niet beschikbaar op het lint in de huidige werkomgeving.

Overzicht

Met de opdracht ADJUST regelt u meerdere weergave-instellingen voor geselecteerde afbeeldingen en underlays (DWF-, DWFx-, PDF- en DGN-underlays). U kunt de instellingen controleren aan de hand van het palet Properties.

Lijst met prompts

De volgende prompts worden weergegeven.

De lijst met prompts is afhankelijk van of u een of meerdere afbeeldingen, of een of meerdere underlays geselecteerd hebt.

Images

Fade
Hiermee regelt u het vervagingseffect in de afbeelding. U kunt een waarde instellen tussen 0 en 100. Hoe hoger de waarde, des te lichter de afbeelding wordt weergegeven. Deze instelling werkt indirect met het contrasteffect; bij een hogere contrastwaarde loopt de afbeelding in de achtergrond over wanneer er een hogere waarde voor fade wordt ingesteld.

Contrast
Hiermee regelt u het contrast, en indirect het vervagende effect, in de afbeelding. U kunt een waarde instellen tussen 0 en 100. Hoe hoger de waarde, des te sterker het contrast.

Brightness
Hiermee bepaalt u de helderheid, en indirect het contrast, in de afbeelding. U kunt een waarde instellen tussen 0 en 100. Hoe groter de waarde, hoe helderder het beeld en hoe meer pixels wit worden als u het contrast vergroot.

Underlays

Fade
Hiermee regelt u het vervagingseffect in de underlay. U kunt een waarde instellen tussen 0 en 100. Hoe hoger de waarde, des te lichter het lijnenwerk in de underlay wordt weergegeven. Deze instelling werkt indirect met het contrasteffect; bij een hogere contrastwaarde loopt de underlay in de achtergrond over wanneer er een hogere waarde voor fade wordt ingesteld.

Contrast
Hiermee regelt u het contrast, en indirect het vervagende effect, in de underlay. U kunt een waarde instellen tussen 0 en 100. Hoe hoger de waarde, des te sterker het contrast.

Monochroom
Hiermee kunt u de kleurverzadiging van alle gebieden instellen, terwijl de helderheid behouden blijft. Wanneer de optie ingeschakeld is, wordt de underlay in grijstinten weergegeven, beginnende bij zwart als de helderheid van de achtergrondkleur 50% of hoger is. Als de helderheid van de achtergrondkleur lager dan 50% is, worden de kleuren omgekeerd, waarbij de donkerste gebieden in wit, en de lichtste in zwart worden weergegeven.

SketchUp Pro - Stunt aanbieding