Heeft u een AutoCAD vraag?

Voordat je een vraag plaatst altijd eerst even de zoek functie gebruiken!

Ga naar het onderwerp en stel uw vraag onderaan de pagina.

3D-modelleringstools variëren van de invoer van exacte afmetingen in het palet Properties tot vrije-vormmethoden zoals grip- en gizmobewerking. Sommige methoden zijn specifiek voor 3D-volumen, oppervlakken of meshes. Andere methoden worden gedeeld.

Converteren naar andere objecttypen
In veel gevallen kunt u van het ene objecttype naar het andere converteren om van specifieke bewerkingsmogelijkheden te kunnen profiteren.

U kunt bijvoorbeeld geselecteerde oppervlakken, volumen en oude meshtypen naar meshobjecten converteren zodat u deze vloeiend kunt maken en kunt modelleren.

3D modellen

Zo kunt u ook mesh naar 3D-volumen en -oppervlakken converteren om bepaalde modelleringstaken voor samengestelde objecten die beschikbaar zijn voor die objecten, uit te voeren. Conversie wordt vaak als keuze aangeboden wanneer u activiteiten start die alleen voor volumen en oppervlakken beschikbaar zijn.

mesh

Uw model van alle kanten bekijken
Terwijl u met een 3D-object werkt, kunt u eenvoudig wijzigingen aanbrengen die niet accuraat in het actieve aanzicht worden weergegeven. Wilt u dat uw wijzigingen aan uw verwachtingen voldoen, zorg er dan voor dat u de volgende functies begrijpt en kunt gebruiken:

  • Manipuleer het 3D-werkvlak (UCS). Leer hoe u de X-, Y- en Z-as kunt gebruiken om te begrijpen hoe u model in 3D-ruimte geprojecteerd wordt. Zie Werkvlakken opgeven in 3D (UCS).
  • Roteer het aanzicht om het model uit verschillende standpunten te bekijken. Er verschillende navigatietools, inclusief 3D Orbit en de ViewCube, beschikbaar waarmee u rond uw werkruimte kunt roteren. Zie Tools voor weergave gebruiken.
  • Geef meerdere standpunten weer. Stel twee of meer standpunten in met verschillende gezichtshoeken en visuele stijlen. Wanneer u in één standpunt een wijziging aanbrengt, ziet u het effect ervan direct vanuit meerdere standpunten. Zie Meerdere aanzichten in een werkvlak weergeven.
SketchUp Pro - Stunt aanbieding